


Marie-Jeanne Boltong
Persoonlijke drive
Sinds 2018 ben lid van de Seniorenraad Breda. Ik denk graag na over de zorg en het welzijn van ouderen nu en straks, en vooral over de zorg voor zeer kwetsbare ouderen. De afgelopen jaren is de (langdurige) zorg verschraald en het is nog maar de vraag of de beleidsinzet op steeds langer thuis wonen met hulp van buren en familie de mindere inzet van professionele zorg kan opvangen. Er moet nog veel gebeuren. Zoals meer inzet op gemeenschappelijk wonen, voldoende huisartsen, levensloopbestendige wijken en goed en toegankelijk openbaar vervoer. Het werk in de Raad en het in gesprek zijn met het college en beleidsmedewerkers van Breda is daarom voor mij van grote waarde.
Loopbaan
Naast de Seniorenraad Breda ben ik bestuurslid en Forumlid van Genero, Generaties Ouderen Zuid West Nederland en ben ik lid van de Raad van Ouderen, het adviesorgaan van de Minister. Tevens ben ik voorzitter van de Raad van Toezicht van Thebe Extra. Jarenlang ben ik mantelzorger voor mijn beide ouders geweest en zet ik me in als vrijwilliger in de buurten bij BredaPhoto.
Ik heb afwisselend gewerkt in gezondheidszorginstellingen (RIAGG, GGD en Verslavingszorg) en bij de lokale overheid. Meer dan 30 jaar in leidinggevende functie in het Sociaal Domein. Na mijn studie Onderwijskunde heb ik enkele jaren lesgegeven aan het Middelbaar Beroeps Onderwijs en gastlessen verzorgd bij het Hoger Beroeps Onderwijs.

Ron ten Korenaar
​
Persoonlijke drive
Maatschappelijke ontwikkelingen en de handelingsmogelijkheden van (groepen van) burgers daarin hebben al vele jaren mijn belangstelling. Gedurende mijn loopbaan en ook in verschillende bestuurlijke functies die ik vele jaren bekleedde, is dat een steeds terugkerend gegeven. Mensen sluiten (al dan niet tijdelijk) coalities waarin zij samen optrekken om die maatschappelijke ontwikkeling te beïnvloedden.
​
Loopbaan
Ik studeerde na de sociale academie, andragologie en bedrijfskunde in Amsterdam en later (afrondend) in Groningen. In die periode deed in onderzoek naar coöperatieve beweging aan het begin van de 20ste eeuw. Ik verzorgde in dat verband - soms samen met anderen - diverse publicaties.
Gedurende vele jaren werkte ik in de samenlevingsopbouw. Aanvankelijk in de Lopikerwaard, later in Assen als coördinator/directeur van de Welziinsraad. In die jaren was mijn werk vooral het bij elkaar brengen van groepen mensen die (soms tijdelijk) hun gemeenschappelijke belangen sámen wilde behartigen. De dynamiek van die veranderingsprocessen, het ontwikkelen van de wil en de vaardigheden om daarin te acteren zijn daarin mijn belangrijkste uitdagingen. In de grote veranderingen die het welzijnswerk in die periode doormaakte was mijn rol vaak leidend en richting bepalend.
Later was ik als programmadirecteur van de International Business School verantwoordelijk voor de internationale fulltime en parttime Master-programma’s van de faculteit Economie en Management van de Hogeschool Brabant. Binnen het vakgebied Strategisch Human Resource Management verzorgde ik zowel binnen de Hogeschool als ook bij de samenwerkende universiteit in Engeland colleges.
De laatste periode van mijn loopbaan was ik werkzaam als directeur van de Academie voor Financieel Management van Avans Hogeschool. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de onderwijsinhoudelijke en logistiek aansturing van een van de bedrijfsonderdelen van Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch.
Met betrekking tot kennisontwikkeling en onderzoek binnen de Avans organisatie heb ik in die periode vooral op het gebied van duurzaamheid en familiebedrijven een bijdrage kunnen leveren.

Herman Dame
Persoonlijke drive
Sinds 2023 ben lid van de Seniorenraad Breda. De behartiging van de belangen van de senioren in onze gemeente is voor mij een belangrijke drijfveer om me met veel energie in te zetten voor het werk in de Seniorenraad. In Breda (en natuurlijk in ons hele land) zal de komende jaren meer moeten worden gebouwd om de vergrijzing, de toenemende vraag naar woningen en de leefbaarheid in de stad op peil te houden. Er zal echt veel moeten gebeuren. Samen met de politiek, de betrokken ambtenaren, de spelers in het veld van het sociaal domein en het ‘wonen’ wil ik proberen de samenleving juist ook voor de senioren prettig leefbaar te houden. Er moet de komende jaren erg veel gebeuren. In 2030 zal 1 inwoner van elke vijf inwoners in onze stad ouder zijn dan 65 jaar. De vergrijzing is nu niet alleen een toekomstig fenomeen, maar ook een uitdaging.
Met elkaar zullen we aan de slag gaan!
​
Loopbaan
Naast m’n lidmaatschap van de Seniorenraad Breda ben ik bestuurslid van een landelijke cliëntenraad en train ik parttime op verzoek gemeentelijke bestuurders. Twee dagen in de week ben ik samen met m’n man mantelzorger voor zijn moeder. Vooral ook vanuit dit ‘werk’ krijg ik energie om me in te zetten voor de senioren in Breda.
In 1976 ben ik als leraar begonnen in het middelbaar onderwijs. Van 1990 tot en met 1998 ben ik raadslid geweest in de verstedelijkte zuidvleugel van de Randstad en in de periode ben ik vijf jaar wethouder ruimtelijke ordening geweest. Na 2002 ben ik in twee gemeenten werkzaam geweest als raadsgriffier; in die functie heb ik zo’n twintig jaar raadsleden ondersteund.

Rik Nielander
​
Persoonlijke drive
Vanuit mijn betrokkenheid bij de zorg heb ik in 2020 ja gezegd op het verzoek om als oud-medicus zitting te nemen in de Seniorenraad. De raad brengt gevraag en ongevraagd advies uit aan het gemeentebestuur over publieke zaken met een relatie tot wonen en zorg, op basis van door de leden vergaarde kennis en ervaring.
​
Loopbaan
Voor mijn pensionering in 2017 heb ik 40 jaar gewerkt als arts, waarvan ruim 30 jaar als internist-oncoloog en enkele jaren als ziekenhuisdirecteur. Na mijn pensionering ben ik op verschillende terreinen (sportclub, musea, MooiWerk, Inspiratiebus, stadsgids) actief geworden als vrijwilliger. Het wekelijks in Rijswijk bij Dedicon voorlezen van schoolboeken voor exacte vakken voor de Blindenbibliotheek en het werk voor de werkgroep Zorg zijn momenteel het meest relevant. In de werkgroep Zorg is tijdige preventie van medische en psychosociale problematiek bij ouderen een belangrijk speerpunt, waar we op verschillende manieren aandacht voor vragen.

Liesbeth Deinema
​
Persoonlijke drive
Sinds 2024 ben ik lid van de Seniorenraad Breda. Ik denk graag na over de wijze waarop coherent beleid m.b.t wonen, welzijn en zorg vormgegeven kan worden met specifieke aandacht voor senioren. Ik wil kritisch zijn op ‘hypes’ en de bijbehorende projectencarrousel
Loopbaan
Naast de Seniorenraad Breda ben ik Forumlid van Genero, Generaties Ouderen Zuid West Nederland. Ik ben tevens vrijwilliger bij Stichting Mentorschap West-Brabant Ruim veertig jaar heb ik gewerkt in het welzijnswerk, overwegend in het welzijnswerk voor ouderen in Breda. Met name op het snijvlak van wonen, welzijn en zorg en op het gebied van gezondheidspreventie heb ik veel ervaring. Opleiding Sociale Academie, Economisch-Juridische opleiding aan de HEAO en post HBO Arbeidsrecht

Juan Seleky
​
Persoonlijke drive
Mijn vader, die in 2017 overleed, heeft mijn moeder tot op het laatst toen hij het zelf niet meer kon, thuis verzorgd. Ze was al enkele jaren dementerend. Hun liefde, verknochtheid en zorg voor elkaar en de betrokkenheid van mijn familie, die hen zoveel mogelijk hielp, zijn belangrijke redenen geweest voor mij om na mijn pensionering te kijken hoe ik mijn kennis en ervaring kon gebruiken om andere ouderen te helpen. Bij de keuze van mijn vrijwilligersactiviteiten heb ik me vooral laten leiden door de vraag waar ik meerwaarde kon toevoegen. Sinds 2018 ben ik lid van de Seniorenraad Breda.
Loopbaan
Na mijn studie Andragologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik onder meer gewerkt voor een landelijke belangenorganisatie voor welzijnswerk voor de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland.
Ik heb ruim 30 jaar bij gemeente Breda gewerkt in verschillende staf-en coördinerende beleidsfuncties in het Sociaal Domein. Juan Seleky - Wikipedia
De laatste jaren ben ik actief als bestuurder, toezichthouder en adviseur bij maatschappelijke organisaties op het gebied van de ouderenzorg en de positie van migrantengroepen. Naast de Seniorenraad Breda ben ik lid van het ouderen- en mantelzorgplatform van Genero (voorheen Geriatrische netwerk Rotterdam e.o.) (https://www.gene-ro.com/). Daarnaast ben ik lid van de Raad van Toezicht van stichting WIJ (https://wijbegintbijjou.nl/), een lokale welzijnsinstelling voor ouderen in Breda. Ik ben voorzitter van Vrienden van Raffy, een zorginstelling voor Indische en Molukse ouderen (https://vriendenvanraffy.nl).
Ik ben voorzitter van de Landelijke stichting voor Molukse ouderen (https://lsmo.nl/).